۱۷ آذر ۱۳۹۱، ۱۲:۴۷

سهم ایران از تجارت اینترنتی دنیا/ کشورهای پیشتاز در تجارت الکترونیکی

سهم ایران از تجارت اینترنتی دنیا/ کشورهای پیشتاز در تجارت الکترونیکی

مدیرعامل کانون تجارت الکترونیک ایران سهم ایران در تجارت اینترنتی دنیا را ناچیز برشمرد و گفت: براساس آمارها،ایران 2 صدم درصد از معاملات تجارت اینترنتی دنیا را انجام می دهد درحالیکه در برنامه پنجم توسعه باید 40 درصد تجارت خارجی ایران به صورت الکترونیکی انجام شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا درخشان مهمترین مشکل فعلی در زمینه عدم شکل گیری تجارت الکترونیکی به معنای واقعی در ایران را محدودیت در عرصه پهنای باند اینترنت عنوان کرد و با بیان اینکه تجارت الکترونیکی با سرعت 128کیلوبیتی معنایی ندارد، اظهار داشت: تا زمانیکه دسترسی به اینترنت با سرعت چند مگابیت بر ثانیه میسر نشود تجارت الکترونیکی در ایران امکان پذیر نخواهد بود.

وی با بیان اینکه هم اکنون بالغ بر 149 مگابیت بر ثانیه فیبرنوری در تهران وجود دارد که مورد استفاده مردم قرار نمی گیرد، افزود: مشابه این ظرفیت در سایر استانها نیز دیده می شود اما برای استفاده در اختیار مردم قرار نمی گیرد.

درخشان با بیان اینکه تجارت الکترونیک، تحول پایه ای در امور تجاری را به همراه داشته و باعث تغییر در قوانین تجارت و انجام آن شده است، ادامه داد: در تجارت الکترونیک دیگر انسان دخالتی ندارد و کالایی که مورد معامله قرار می گیرد نمی شناسد. در این نوع تجارت تمامی امور به وسیله نرم افزار و به صورت الکترونیکی انجام می شود.

مدیرعامل کانون تجارت الکترونیک ایران، با بیان اینکه در تجارت الکترونیک رابطه ها و واسطه ها ، دلالان و توزیع کنندگان حذف شده و تولید به مصرف به معنای واقعی تحقق پیدا می کند ادامه داد: تجارتهای همراه، همکاری و تجارت فراگیر از جمله تجارتهایی است که تحت تجارت اینترنتی و الکترونیکی قابل انجام است.

وی با بیان اینکه در ایران به معنای واقعی تجارت الکترونیکی و اینترنتی نداریم به تشریح دلایل عدم شکل گیری اینگونه تجارتها در ایران پرداخت و اظهار داشت: اعتماد مردم نسبت به تجارت الکترونیک و حتی تجارت اینترنتی هنوز جلب نشده است. چرا که در بسیاری از مواقع از طریق اینترنت کالاهایی خریداری می کنند که با مشکلات بسیاری روبرو می شود.

عضو هیات مدیره کانون تجارت الکترونیک تهران با اشاره به اجرای تجارت الکترونیک و تجارت موبایلی در کشورهایی که در فناوری اطلاعات پیشتاز هستند افزود: مالزی، کره جنوبی، امریکا و ایتالیا و انگلیس در حوزه تجارت الکترونیک به صورت بسیار حرفه ای عمل می کنند و سالانه میلیاردها دلار براساس تجارت الکترونیک در این کشورها معامله می شود. در همین حال کشورهای اتحادیه اروپا، آمریکا، کانادا، ژاپن، کره جنوبی و مالزی در چارچوب تجارت الکترونیک با یکدیگر همکاری دارند.

این مدرس دانشگاه با تاکید براینکه باید زیرساختهای تراکنش مالی نیز از سوی بانکها فراهم شود تا تجارت الکترونیکی به معنای واقعی آن محقق شود، گفت: در ایران برای تجارت الکترونیک اقداماتی صورت گرفته که منسجم نبوده و متولی مشخصی ندارد.

براساس اعلام دبیرخانه کنگره موبایل ایران، درخشان شرکت در رویدادی چون کنگره موبایل ایران را در جهت توسعه و گسترش فرهنگ تجارت الکترونیک در سطح جامعه و بیان نظرات مرتبط بسیار موثر عنوان کرد و افزود: کنگره موبایل ایران می تواند با فرهنگسازی در زمینه زیرساختهایی که می تواند انجام تجارت الکترونیک و تجارت موبایلی را میسر کند قدم های محکمی بردارد.

به گزارش مهر، کنگره موبایل ایران در روزهای 29بهمن تا دوم اسفندماه سال جاری در تهران برگزار می شود و بازار و کسب و کار خدمات همراه (Mobile Business) یکی از محورهای تخصصی این کنگره است.

کد خبر 1759917

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha